Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Διήγημα: Η στοιχειωμένη σκοπιά.

Διήγημα 120 λέξεων

     Ακόμη ένα (το τρίτο) μικρό διήγημά μου 120 λέξεων φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα 120 Λέξεις. Ο τίτλος του είναι "Η στοιχειωμένη σκοπιά" και έμπνευση της ήταν μια ιστορία που άκουσα στο στρατό. Την φωτογραφία διάλεξε η σελίδα και την βρίσκω κατάλληλη. Σε αναμονή των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού με θέμα τον Τρόμο που διοργάνωσε η ιστοσελίδα.
 
Η στοιχειωμένη σκοπιά

 
"..η σκοπιά στην άκρη του στρατοπέδου ήτανστοιχειωμένη."
        Όλοι οι νεοσύλλεκτοι άκουγαν από τους «παραμένοντες» πως η σκοπιά στην άκρη του στρατοπέδου πυροβολικού της Θήβας, ήταν στοιχειωμένη. Το φάντασμα, έλεγαν, της μάνας κάποιου νέου φαντάρου που σκοτώθηκε στην εκπαίδευση από ελαττωματικό βλήμα, ούρλιαζε κολασμένα και πετούσε πέτρες στον σκοπό.
       Έκανε μια επικερδή συμφωνία με τον επιλοχία. Θα χτυπούσε το γερμανικό νούμερο για μια εβδομάδα στη στοιχειωμένη σκοπιά. Θα έβγαινε όμως εξοδούχος Σάββατο και Κυριακή.
       Τελικά, πήρε μια μεγάλη αναρρωτική. Τα δέκα ράμματα και το τεράστιο καρούμπαλο στο κεφάλι του το πρωϊ της Παρασκευής (δεν θυμόταν πως έγιναν), του έδιναν δικαιωματικά την άδεια. Αυτά και όχι τα κάτασπρα μαλλιά του και οι βαθιές ρυτίδες στο νεανικό του πρόσωπο. Ούτε βεβαίως το φρικτό τραύλισμα που απέκτησε, κανείς δεν ξέρει πως.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου