Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διαγωνισμός με θέμα τον Τρόμο σε 120 λέξεις

Γράψε μια ιστορία 120 λέξεων
        Η λογοτεχνική ιστοσελίδα «120λέξεις» δημοσιεύει ιστορίες με ανώτατο όριο τις 120 λέξεις αλλά και διοργανώνει διαγωνισμούς με διάφορα θέματα. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της με έξι έως τώρα ιστορίες μου (τέσσερεις για τον διαγωνισμό με θέμα τον Τρόμο και δύο αταξινόμητες) και είχα την τιμή να δω δημοσιευμένη την πρώτη μου με τίτλο «Να φύγετε, να πάτε αλλού» καθώς και το βιογραφικό μου στη στήλη των συνεργατών της ιστοσελίδας. Ο διαγωνισμός εξάλλου είναι ακόμη ανοιχτός μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2015.  Σας παροτρύνω να λάβετε και εσείς μέρος στέλνοντας μικρές ιστορίες.
         Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα, η ιδέα για την δημιουργία της προήλθε από το παρακάτω γεγονός: Κάποτε, ο Έρνεστ Χεμινγουέϊ ισχυρίστηκε ότι είναι ικανός να περιλάβει μια ολοκληρωμένη ιστορία σε ένα διήγημα έξι μόλις λέξεων.
Προς πώληση, βρεφικά παπούτσια, όχι φορεμένα.
        Μέσα στις έξι αυτές λέξεις κρύβεται η τραγική ιστορία της δολοφονίας ενός βρέφους από τους γονείς του που ξεσκέπασε η αστυνομία του Ιλινόις, ακολουθώντας τα στοιχεία μιας αγγελίας που έψαχνε αγοραστές για ρούχα μωρού από πρώτο χέρι. Η είδηση παίζει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Spokane, και τραβάει την προσοχή του εντεκάχρονου Έρνεστ που αγνοεί ακόμα ότι την ημέρα εκείνη, στις 16 Μαΐου του 1910, θα συλλάβει την ιδέα του περίφημού σήμερα «Flash story». Η ιστοσελίδα λοιπόν μας θέλει πιο φλύαρους και μας καλεί να γράψουμε μια ιστορία ακριβώς 120 λέξεων και να κερδίσουμε, την μερίδα του διαδικτύου που μας αναλογεί.
       Για να δώσει δε μεγαλύτερη ώθηση στους δημιουργούς  η ιστοσελίδα «120 λέξεις» διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον Τρόμο και μας καλεί να γράψουμε μια ιστορία 120 -ακριβώς- λέξεων, της οποίας το θέμα θα σχετίζεται με το είδος του τρόμου και να τη στείλουμε ηλεκτρονικά μαζί με τα στοιχεία μας (όνομα, επώνυμο και τρόπο επικοινωνίας) μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας που μπορούμε να βρούμε στην ιστοσελίδα έως τις 15 Οκτωβρίου, με τίτλο μηνύματος “Διαγωνισμός”. Οι νικητήριες ιστορίες του διαγωνισμού θα ενταχθούν σε ανοιχτό e-book με θέμα τον τρόμο, το οποίο θα διατίθεται ελεύθερο στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας και διαφόρων ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων.
        Με την αποστολή της ιστορίας, ο συγγραφέας παραθέτει στη Σελίδα την άδεια να εκδώσει ηλεκτρονικά το έργο του. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν δικά του. Σχετικές ενημερώσεις για την πορεία και την εξέλιξη του διαγωνισμού θα υπάρχουν στην σελίδα  στο Facebook, 120lekseis.com.
        Αυτή είναι η πρώτη μου ιστορία 120 λέξεων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα και η φωτογραφία με την οποία την «έντυσε»:

«Να φύγετε, να πάτε αλλού»

       Το Σύστημα παρήγαγε άψογες ψηφιακές σκηνές, αλλά και ταινίες με κομπάρσους και διαλόγους, όλες κατασκευασμένες σε στούντιο. Παίζονταν στις ειδήσεις και σε ειδικές ενημερωτικές εκπομπές. Σκοπός τους να προσελκύσουν τους χιλιάδες ανέργους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους ανάπηρους και τους παράνομους. Και να τους βρουν εργασία. Όχι όμως στη Γη, αλλά στις αποικίες σε όλους, σχεδόν, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
       Τα τεράστια διαστημόπλοια έφευγαν ασφυκτικά γεμάτα για τον Άρη, τον Δείμο, τον Φόβο, τον Πλούτωνα και αλλού. Αποβίβαζαν τον κόσμο και επέστρεφαν. Αυτοί όμως δεν θα επέστρεφαν ποτέ.
       Δεν χάθηκαν όμως όλοι. Οι πλανήτες είναι ζωντανοί και συμπάσχουν με τις μορφές ζωής που παλεύουν να επιβιώσουν. Όσοι επέζησαν, γυρίζουν σήμερα για να εκδικηθούν.
Γιάννης Μπαχάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου