Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Όνειρο μέσα σε όνειρο

 Όνειρο μέσα σε όνειρο

της Κατερίνας Κρυστάλλη

"Ο καθένας ήταν μόνος του"
       Έκανε πολύ κρύο και έψαχνα ένα μέρος για να ζεσταθώ πριν πάω σπίτι, μιας και ήταν αρκετής ώρας δρόμος. Μοναχά μια παμπ που έβλεπα για πρώτη φορά, ήταν ανοιχτή.

       Άνοιξα την πόρτα και μπήκα μέσα. Ο καθένας ήταν μόνος του. Πίσω από το μπαρ, δέσποζε μια κατάλευκη προτομή της θεάς Αθηνάς. Χαμογέλασα. Κάθισα δίπλα στον Γουίλλιαμ ΛεΓκραντ, ο οποίος περιεργαζόταν έναν χρυσό σκαραβαίο. Πριν προλάβω να παραγγείλω, η Άναμπελ Λι, με κέρασε μπύρα. Κοίταξα το είδωλο μου σε έναν καθρέπτη και διαπίστωσα ότι πίσω μου βρισκόταν η κόκκινη μάσκα του θανάτου. Ο Πλούτωνας, ο μαύρος γάτος κύρτωσε την ραχοκοκκαλιά του και εγώ έσπασα το ποτήρι θυμωμένος το ποτήρι που κρατούσα.

      “Σε περιμέναμε Έντγκαρ Άλαν Πόε,” είπε και με αγκάλιασε σφιχτά.

Κατερίνα Κρυστάλλη


Κατερίνα Κρυστάλλη
      Η Κατερίνα Κρυστάλλη είναι η ακατάβλητη και έμπλεη έμπνευσης και αισιοδοξίας εμψυχώτρια πίσω από πολλά συγγραφικά σχέδια που ως δίνη συμπαρασύρουν πολλούς από εμάς τους επίδοξους συγγραφείς που χρειάζονται θέμα, καταληκτικές ημερομηνίες και φυσικά ένα ένθερμο κοινό και μια προσεγμένη έκδοση για τα λογοτεχνικά φληναφήματα τους. Με την παραίνεση της γράψαμε μαζί το υπέροχο "21+1 συγγραφείς σας λένε τον καφέ". Μας τιμάει με ένα μικρό της κείμενο (και δική της φωτογραφία) και περιμένουμε να μας χαρίσει και κάποιες από τις φρικώδεις ιστορίες που πετάνε δυσοίωνα μέσα στις σελίδες των αθηναϊκών περιοδικών όπου γράφει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου