Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Παρουσίαση Βιβλίου: Η Νύχτα που Έβρεξε Μαχαίρια

Η Νύχτα που Έβρεξε Μαχαίρια

 του Βασίλειου Γιαννάκη

"Επί έναν ολόκληρο χρόνο, η Νάσια Καλαφάτη θεωρούνταν νεκρή. Όταν τελικά βρέθηκε λιπόθυμη από μια ομάδα ορειβατών, τα όσα είχε ζήσει κατά το διάστημα αυτό, είχαν διαγραφεί εντελώς από την μνήμη της. Ένα παράξενο τηλεφώνημα που δέχεται κάθε βράδυ, της προκαλεί έναν ανεξήγητο πανικό και την ωθεί στα όρια της τρέλας."


18,19,25.

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα νούμερα;


        
Το ατμοσφαιρικό εξώφυλλο
Καταρχάς να αναφέρω πως είμαι της άποψης πως αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα να σωπαίνεις. Δεν είμαι κριτικός, αλλά όταν μου αρέσει κάτι(στην προκειμένη ένα βιβλίο) θεωρώ πως πρέπει να το μοιράζομαι. «Η Νύχτα Που Έβρεξε Μαχαίρια» (Εκδόσεις Όστρια) ήρθε στην ζωή μου εντελώς ξαφνικά. Ένα απόγευμα είδα για την παρουσίασή του στον χώρο του πρώην κινηματογράφου Ανατόλια στον Μαλλιάρη-Παιδεία της Θεσσαλονίκης και σκέφτηκα ότι δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω.  Ήταν μία υπέροχη παρουσίαση από κάθε άποψη.  Τρία άτομα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο και τον –παρόντα- συγγραφέα.  Με έπεισαν να το αγοράσω και λίγες ημέρες μετά να το ξεκινήσω.
         Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είχε πολλά να μου δώσει. Το πρώτο πρόσωπο του δίνει μια αμεσότητα που σε καθηλώνει. Δεν σε αφήνει να σταματήσεις το διάβασμα. Και ακόμη και όταν αφήνεις –αναγκαστικά- κάποια στιγμή το βιβλίο, όσα έχεις διαβάσει έρχονται ξανά και ξανά στο μυαλό σου. Σε στοιχειώνουν σαν φαντάσματα που δεν μπορείς να του ξεφύγεις.  Μέχρι να το πιάσεις ξανά στα χέρια σου και ο εφιάλτης να συνεχιστεί… Είναι σαν μία ταινία δράσης που μέχρι το τέλος της σε έχει δέσμιο. 

         
Ο συγγραφέας Βασίλης Γιαννάκης
Δυστυχώς(ή ευτυχώς) πάντα βάζω τον εαυτό μου στην θέση του ήρωα όταν διαβάζω ένα βιβλίο. Και σε αυτό το βιβλίο σχεδόν έτρεχα μαζί του σε κάθε σελίδα.  Σχεδόν ούρλιαζα: «πίσω σου» σαν την γιαγιά μου όταν έβλεπε "Καλημέρα Ζωή"! Οργιζόμουν και θύμωνα όταν…. όμως όχι. Δεν θα σας αποκαλύψω τίποτα από την υπόθεση. Θα σας αφήσω να πέσετε κι εσείς στα νύχια του και να σας αφήσει ένα κενό όταν τελειώσει. 
           «Η Νύχτα που Έβρεξε Μαχαίρια» είναι ένα βιβλίο τρόμου, στα χνάρια των μεγάλων του χώρου (Howard Philips Lovecraft, Arthur Machen, Edgar Allan Poe  κ.ά.) και μάλιστα θα τους έκανε περήφανους!  Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από τον πάντα παρόντα τρόμο, στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε αστυνομικό μυθιστόρημα, ρομάντζο, ακόμη και άψογες περιγραφές τοπίων! Είναι ένα ολοκληρωμένο έργο, που θα κάνει τους φίλους του τρόμου να περιμένουν με αγωνία την επόμενη δουλειά του Βασίλη Γιαννάκη

Χρήστος Κεσκίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου